Tips van de helpdesk: handige WhatsApp-functies

Whatsapp telefoon

Als u in het bezit bent van een smartphone, is de kans groot dat u gebruik maakt van Whatsapp. Waarschijnlijk doet u dit om berichtjes en foto’s te kunnen versturen naar uw vrienden, familie of buren. Maar tegenwoordig beperkt Whatsapp zich niet alleen maar tot het versturen van getypte berichtjes en foto’s. Deze app is al bijna tien jaar oud en er zijn in deze tijd dan ook behoorlijk wat functies bijgekomen. Mochten al deze nieuwe functies u nou een beetje te snel gaan? Wij zetten hier de handigste functies van Whatsapp op een rijtje!

Spraakmemo
Eén van de handigste functies van Whatsapp waar u wellicht nog niet mee bekend bent is de spraakmemo functie. Deze is namelijk uitermate geschikt wanneer u moeite hebt met typen of gewoon een lang verhaal wil vertellen en het vermoeiend vindt om dit allemaal uit te typen.

Via de spraakmemo functie kunt u namelijk door het bolletje met het microfoontje ingedrukt te houden, een gesproken berichtje verzenden. Dus u drukt het bolletje in, begint met praten en wanneer u klaar bent met praten laat u het bolletje los. Het bericht verstuurt dan automatisch!

Whatsapp (video)bellen
Sinds kort heeft Whatsapp een soort Skype-achtige functie toegevoegd. U kunt nu namelijk via Whatsapp een telefonisch gesprek of een videogesprek voeren met iemand uit uw contacten. Let wel op: om gebruik te maken van deze functie is verbinding met een wifi netwerk noodzakelijk.

Het starten van een videogesprek of telefoongesprek via Whatsapp is erg eenvoudig. U hoeft alleen maar de chat te openen met een contact naar keuze en op één van de icoontjes boven in beeld te klikken: het videocamera-icoontje voor een videogesprek en het telefoon-icoontje voor een telefoongesprek. Het gesprek zal dan automatisch starten.

Heeft u een vraag over dit artikel of een andere vraag? Onze SimCoaches zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 893 reviews.
Skip to content