De 3 van Sim: online tweedehands shoppen

Van het stoffige imago dat ooit rondom kringloopwinkels hing is weinig meer over: tweedehands shoppen is namelijk hipper dan ooit! Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het duurzame karakter dat tweedehands shoppen met zich meebrengt. Het is immers een stuk beter om producten een tweede leven te geven dan continu alles nieuw kopen. Van boeken tot banken, je kunt het zo gek niet bedenken en men (ver)koopt het tweedehands. Maar niet alleen de fysieke kringloopwinkels en vlooienmarkten doen het goed, ook hun online varianten zijn populairder dan ooit. Neem daarom vooral eens een kijkje op Marktplaats, Facebook Marketplace of Vinted!

1. Marktplaats
Marktplaats was een van de allereerste online platformen waar men tweedehands producten (ver)koopt in Nederland. Met dagelijks zo’n 2,1 miljoen bezoekers en 350.000 nieuwe advertenties, is wel gebleken dat Nederlanders nog altijd dol zijn op Marktplaats. En dat is niet zonder reden: dit online platform biedt je alles om op een veilige manier online tweedehands aankopen te doen. Zo kun je gebruik maken van ‘Gelijk Oversteken’, waardoor de verkoper pas geld ontvangt wanneer jij het product ontvangt. Op die manier kun je niet opgelicht worden! Ook kun je zien hoeveel jaar iemand al actief is op Marktplaats en welke recensies andere (ver)kopers achter hebben gelaten.  

2. Facebook Marketplace
Voor iedereen die gebruik maakt van Facebook is Facebook Marketplace de ideale plek om tweedehands spullen te (ver)kopen. Met een handomdraai plaats je jouw advertentie op het platform. Mensen kunnen hierop reageren met een berichtje of een bod doen. Wanneer de koper en verkoper het eens zijn kan er een deal worden gesloten! Het nadeel van Facebook Marketplace is wel dat het platform geen aankoopbescherming biedt. Je moet er dus zelf voor zorgen dat je betaalt via een veilige betaaldienst, waarbij het geld niet naar de verkoper wordt overgemaakt zolang je het product niet ontvangt.

3. Vinted
Voor de mooiste tweedehands kleding moet je bij Vinted zijn! Vinted, wiens naam is afgeleid van het Engelse woord voor tweedehands (vintage), is een gigantisch platform waar duizenden gebruikers hun kleding te koop aanbieden. Je kunt een bod doen op kledingstukken of accessoires en contact leggen met de verkoper over de maat en staat van het product. Daarnaast biedt Vinted een handige aankoopgarantie, waarbij de verkoper het geld pas ontvangt als jij het product binnen hebt gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content