Jouw boodschappen binnen tien minuten thuis bezorgd!

Ja, je leest het goed, binnen tien(!) minuten je boodschappen in huis. Steeds meer bezorgdiensten adverteren met deze ambitieuze belofte. Hoe gaan deze vliegensvlugge boodschappenbezorgers te werk? En kunnen ze hun beloftes eigenlijk wel nakomen?

Goed nieuws als je in een grote Nederlandse stad woont: je kunt dan waarschijnlijk al van tenminste één supersnelle bezorgdienst gebruik maken. Zo is het uit Duitsland overgewaaide Gorillas inmiddels al in Arnhem, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht actief. Er zit echter wel een addertje onder het gras: Gorillas is namelijk nog lang niet in álle delen van de bovengenoemde steden actief. In de meeste gevallen wordt er alleen in specifieke stadsdelen in het centrum bezorgd. Door het bezorggebied klein te houden, kunnen de boodschappendiensten hun beloftes waarmaken en staan zij daadwerkelijk binnen tien minuten voor de deur. Dit doen zij met behulp van verschillende distributiecentra in de stad. Hardwerkende fietskoeriers halen de boodschappen hier op en fietsen vervolgens zo snel mogelijk naar het bezorgadres.

De supersnelle bezorgtijd is niet het enige waar bijvoorbeeld Gorillas zich mee onderscheidt van de reguliere bezorgdiensten van supermarkten. Hun assortiment is namelijk ook anders dan dat van reguliere bezorgdiensten van supermarkten. Waar de ‘gewone’ bezorgdiensten van supermarkten zich vooral focussen op lang houdbare ‘weekboodschappen’, zetten snelle bezorgdiensten als Gorillas juist in op de verse dagboodschappen. Zo kun je tijdens het koken bij wijze van spreken nog even een vers stokbrood of een courgette bestellen!

Gorillas is niet de enige die binnen een mum van tijd jouw boodschappen levert, in de grote steden springen de snelle bezorgdiensten als paddenstoelen uit de grond. Ook Goflink, Zapp en Getir zijn snelle bezorgdiensten die hun intreden maken op de Nederlandse markt. Maar zal het ze lukken om heel Nederland straks te domineren? Waarschijnlijk niet. Het wordt namelijk een hele klus om óveral binnen tien minuten te bezorgen. Het merendeel van Nederland zal dus gewoon nog naar de buurtsuper moeten voor de dagelijkse boodschappen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content