De 3 van SIM: sites om de lente mee in te luiden!

De 3 van Sim, Nieuws

Hoewel de lente officieel nog niet is aangebroken, is de winter de afgelopen dagen wel erg ver te zoeken. In plaats van sneeuw en ijs zijn wij de afgelopen dagen gezegend met een heerlijk zonnetje, strakblauwe lucht en milde temperaturen. De gure winterperiode komt langzamerhand weer aan z’n einde en het wordt hoog tijd om weer lekker naar buiten te gaan! Om alvast in de lentestemming te komen heeft SIM ook deze maand weer 3 leuke lente gerelateerde sites/apps voor u op een rijtje gezet.


Beleef de lente!

Een bezoekje aan de website van www.vogelbescherming.nl tovert bij iedereen met een zwak voor de natuur gegarandeerd een glimlach op het gezicht. De website van de vogelbescherming geeft ons namelijk een kijkje in vogelnesten door heel Nederland! Van koolmezen tot kerkuilen, op deze site vindt u het allemaal. U kunt live meekijken in de nestjes van deze vele vogelsoorten en alle ontwikkelingen op de voet volgen. Mocht u nou meer van actie houden en de livestreams af en toe een beetje saai vinden, kunt u op de site ook andere filmpjes bekijken met enkel de hoogtepunten van wat zich in de nestjes afspeelt. Ook biedt de site leuke artikeltjes aan over de verschillende soorten vogels die op de site te zien zijn. En maakt u zich geen zorgen: de vogelbescherming garandeert u dat de vogels niet gestoord worden door de camera’s. Of u nou een vogelliefhebber hebt of niet, deze site is absoluut een bezoekje waard.

Wandelend de lente in

Via uw beeldscherm kijken naar al deze leuke vogels is natuurlijk erg vermakelijk, maar het is misschien nog wel leuker om daadwerkelijk zelf de natuur in de gaan! Op www.wandelzoekpagina.nl staan de mooiste wandelroutes voor u uitgestippeld. Het enige wat u hoeft te doen is een plaats invullen en binnen enkele seconden zullen er talloze wandelroutes binnen het aangegeven gebied worden gegeven. U kunt deze routes uitprinten of eventueel op uw smartphone opslaan. Een ander leuk alternatief voor de smartphonegebruikers is de Natuurmonumenten Natuurroutes app. Deze app biedt u wandel-, fiets- en zelfs kanotochten met bijbehorende geluidsfragmenten die door boswachters zijn opgenomen. Zo wordt het nóg leuker om er op uit te gaan!

Goed voorbereid de lente in
Een ander handig hulpmiddel in de lente is www.buienradar.nl. Wellicht bent u hier al bekend mee: buienradar voorspelt voor u de temperatuur, windkracht, sneeuw, regen en ga zo maar door. Ook in de lente is het natuurlijk erg fijn om te weten wat het weer doet, want een wandeling in de regen vindt niemand echt fijn. Maar er is nóg een reden waarom buienradar zo handig is in het voorjaar. De Buienradar site heeft namelijk een speciale pollenradar. Hierop is te zien hoe hoog het pollengehalte in de lucht verwacht wordt en hoe erg de hooikoorts klachten zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content