De 3 van Sim: sites om zorgverzekeringen te vergelijken

Het eind van het jaar nadert. Dat betekent dat het weer mogelijk wordt om van zorgverzekering te wisselen. Dit kan een hele opgave zijn. Het aanbod aan zorgverzekeringen is tegenwoordig gigantisch, er zijn talloze aanvullende pakketten die elk net wat anders bieden. Het is daarom belangrijk om je hier goed in te verdiepen. Gelukkig zijn er een aantal handige vergelijkingssites die alle verschillen en overeenkomsten tussen de verzekeringen voor jou op een rijtje zetten! 

Basis of aanvullend?

De dekking van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd. Hier hoef je dus geen keuze in te maken. Waar je wel een keuze in moet maken, is of je al dan niet aanvullend verzekerd wil zijn. De prijzen en voorwaarden van deze aanvullende verzekeringen verschillen sterk. Maak daarom gebruik van een van deze sites om de beste keuze te maken.

1. Consumentenbond Zorgvergelijker

De Zorgvergelijker van de Consumentenbond geeft betrouwbaar advies over wat de meest voordelige keuze is voor jou. Om gebruik te maken van de Zorgvergelijker, moet je eerst wat persoonlijke informatie invullen (geslacht, geboortedatum en postcode). Vervolgens kies je het gewenste bedrag van je eigen risico en geef je aan welke aanvullende verzekering(en) je wil. De Zorgvergelijker vergelijkt alle verzekeringen met elkaar een geeft weer wat voor jou de beste keuze is. Bij elke verzekering staan de voorwaarden duidelijk op een rij en weet je dus precies wat wel en niet vergoed wordt! Ook staat er duidelijk aangegeven of je vrije zorgkeuze hebt of niet en geeft de Consumentenbond iedere verzekering een kwaliteitsoordeel.

2. Independer

Ook Independer heeft een handig hulpmiddel om al deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze zorgvergelijker werkt vrijwel hetzelfde als die van de Consumentenbond: je vult je persoonlijke gegevens in (geslacht, geboortedatum en postcode), je geeft aan wat voor eigen risico en welke aanvullende verzekeringen je wil en de website doet de rest! Je krijgt een top 3 te zien met zorgverzekeringen die het beste bij je passen. Je kunt bij elke verzekering zien hoe duurzaam deze is en je kunt talloze reviews van anderen lezen. Zo krijg je een goed beeld van de betreffende verzekering.

3. Kieszeker

Kieszeker is een vergelijkingssite waar je geen persoonlijke gegevens hoeft in te vullen. Je hoeft enkel aan te geven hoe hoog je je eigen risico wil en of je een polis met vrije zorgkeuze wil of niet. Een polis met vrije zorgkeuze betekent dat je bij elke zorgaanbieder terecht kan. Bij andere (goedkopere) polissen kun je alleen bij gecontracteerde zorgaanbieders terecht. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, kun je de lijst met verzekeringen bekijken. Ook kun je nog extra vinkjes inkleuren, waarmee je filtert op bepaalde aanvullende verzekeringen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 869 reviews.
Skip to content