De 3 van Sim: tips voor een zomer in eigen land

Hoewel de last-minute vakanties in rap tempo over de toonbank vliegen, zijn er toch veel Nederlanders die hebben gekozen voor een vakantie in eigen land.  En dat hoeft zeker niet saai te zijn! Er zijn genoeg manieren om je in ons eigen kikkerlandje te vermaken, of dit nou binnen- of buitenshuis is. Sim heeft daarom drie leuke tips verzameld waarmee je de zomermaanden thuis wel doorkomt!

1. Wandelend de zomer door met Ommetje

Ga deze zomer de uitdaging aan met Ommetje! Deze app daagt je uit om er dagelijks even op uit te gaan en een ommetje van minstens twintig minuten te maken. Dit kun je alleen doen, of gezellig met een vriend of buurvrouw. Mocht je van zichzelf niet zo’n wandelaar zijn, dan is de Ommetje app dé perfecte ‘challenge’ deze zomer! Wat deze wandelapp zo leuk maakt, is dat je wordt gestimuleerd om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zitten namelijk digitale beloningen gekoppeld aan de Ommetje app. Goede prestaties worden beloond met medailles, bijvoorbeeld als je een aantal dagen achter elkaar een ommetje maakt of wanneer je een keer voor 09.00 ‘s ochtends een wandeling maakt. Na elke wandeling vertelt neuropsycholoog Erik Scherder een interessant feitje over de hersenen. Ook is er de mogelijkheid om een wandelcompetitie aan te gaan met vrienden en familie. Tevens kunt je in de landelijke ranglijst zien hoe u het doet vergeleken met andere app-gebruikers. Zo stimuleert de app je op verschillende manieren om elke dag toch even dat ommetje te maken. Leuk, uitdagend en goed voor fysieke en mentale gezondheid! 

2. Leer een vreemde taal

Een taal leren is een leuke, uitdagende bezigheid die daarnaast ook nog eens ontzettend goed is voor je hersenen. En het leuke is: je kunt er thuis, gratis en voor niks, al mee beginnen! Er zijn namelijk diverse leuke apps waarmee je op laagdrempelige wijze kennis kunt maken met een taal. Duolingo is een van de bekendste apps als het gaat om het leren van vreemde talen. Hier kun je zelf aangeven of je dagelijks 5, 10, 15 of 20 minuten wil besteden aan het leren van een taal. De app zal dan elke dag een aantal oefeningen voor je klaar hebben staan, op jouw niveau. Je begint met het leren van een aantal simpele basiswoorden en dit breidt zich steeds verder uit. De app daagt je uit om elke dag een lesje te volgen, zo blijf je bezig! Elke taal in Duolingo bestaat uit een heleboel lessen en levert je in elk geval genoeg informatie om in de vakantie in de desbetreffende taal een kopje koffie te bestellen. Uiteraard spreekt de app ook woorden en zinnen uit zodat je meteen kunt oefenen met de uitspraak. 

3. Probeer een nieuwe hobby via Youtube

Youtubers zijn tegenwoordig de nieuwe BN’ers. Met honderden, duizenden of zelfs miljoenen abonnees bereiken ze een enorm publiek. Vlogs, make-up tutorials, game video’s en challenges, op Youtube vind je het allemaal. Maar niet alleen de jongere generaties trekken steeds meer naar Youtube toe, tegenwoordig zit er voor bijna iedereen wel wat wils tussen. Probeer daarom deze zomer een nieuwe hobby te leren via Youtube! Leer breien, haken en andere handwerkvaardigheden via kanalen als ikwilbrijen, breimeisje, wolplein.nl of handwerkles. Ben je meer van het grovere handwerk? Leer dan alle kneepjes van het timmervak van Timmerman Koos of Dobbit TV. Voor alle bloemen- en plantenliefhebbers met groene vingers zijn MoestuinTV, Makkelijke Moestuin, Tuinieren en Tuinmanieren aanraders! Tot slot valt er voor de keukenprins(es) ook nog een hele hoop te leren op Youtube, neem vooral een kijkje op de kanalen van Allerhande, Jumbo Supermarkten, VTM Koken of Leukerecepten.nl 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content