TestenVoorToegang, de CoronaCheck-app en meer: zo krijg je toegang tot evenementen zonder anderhalve meter afstand!

Nederland heeft 26 juni de meeste coronamaatregelen losgelaten. Dit betekent dat we na bijna anderhalf jaar weer boodschappen mogen doen zonder mondkapje, dansen in volle concertzalen en sportwedstrijden spelen tegen andere clubs. Heel Nederland vierde feest toen deze versoepelingen eindelijk doorgevoerd werden en het ‘normale’ leven weer kon worden hervat. Maar hoe werkt het nou precies, toegang krijgen tot een evenement waar iedereen getest is? En hoe bemachtig je een papieren toegangsbewijs?

TestenVoorToegang

Iedereen die (nog) niet (volledig) gevaccineerd is heeft een negatieve uitslag van een coronatest nodig om toegang te krijgen tot evenementen zonder anderhalve meter afstand. Deze negatieve testuitslag bemachtig je door een coronatest in te plannen via www.testenvoortoegang.nl. Je kan je dan laten testen bij een TestenVoorToegang-teststraat, die speciaal is ingericht om mensen te testen die een evenement willen bezoeken. De uitslag van de test ontvang je doorgaans binnen een uur, via een e-mail en een sms’je. Vervolgens kun je de uitslag uploaden in de CoronaCheck-app om een toegangsbewijs voor het evenement te ontvangen. Dit toegangsbewijs bestaat uit een QR-code, dit is een unieke code die gescand kan worden bij de entree en laat zien dat je veilig het evenement kan betreden. Deze QR-code maak je met de CoronaCheck-app. Alleen een negatieve test laten zien bij entree is dus niet genoeg, de QR-code geeft je uiteindelijk pas toegang!

CoronaCheck

Via de CoronaCheck-app zijn er drie mogelijkheden om een QR-code te maken: een negatief testresultaat, een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat je onlangs positief getest bent. In deze app kun je jouw vaccinatie via je DigiD koppelen aan de app, zo weet de CoronaCheck-app dat je gevaccineerd bent en krijg je altijd toegang tot evenementen. Je hoeft in dit geval dus maar eenmalig een QR-code aan te maken. Wanneer je een QR-code aan wil maken met een negatief testbewijs, moet je dit doen met de code uit de e-mail die je van TestenVoorToegang hebt ontvangen.

Papieren toegangsbewijs

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een papieren toegangsbewijs te verkrijgen. Dit doe je via de website van CoronaCheck. Hier kun je aangeven of je een toegangsbewijs wil krijgen aan de hand van een vaccinatie, negatieve test of herstelbewijs dat aantoont dat je al besmet bent geweest. Je selecteert wat op jou van toepassing is en vervolgt de stappen in het menu. Let wel op: om digitaal een toegangsbewijs aan te vragen is een DigiD vereist! Zorg dus dat je in het bezit bent van een DigiD of vraag deze zo spoedig mogelijk aan.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content