De handigste nieuwe Whatsapp-functies

Whatsapp is niet meer weg te denken van onze telefoons. We sturen er berichten, smileys, foto’s en video’s mee naar al onze vrienden, familie en kennissen. De app zit boordevol handige functies, en er komen er steeds meer bij! Zo heeft Whatsapp recentelijk weer een aantal leuke nieuwe functies toegevoegd die je zeker niet mag missen.

Privé reageren op een groepsapp

Wanneer er een bericht in een groepsapp wordt gestuurd, is je reactie hierop niet altijd relevant voor de hele groep. Soms wil je reageren op een berichtje dat in een groepsapp gestuurd is, maar wil je deze reactie alleen naar een specifiek persoon sturen. Daar heeft Whatsapp nu wat op bedacht! Je kunt namelijk privé reageren op een bericht dat in een groepsapp is gestuurd. Dit doe je door op het bericht in de groepsapp te tikken en je vinger heel even op het scherm gedrukt te houden. Je selecteert nu het bericht. Vervolgens kun je klikken op de drie rondje bolletjes rechtsboven in het scherm. Je ziet nu ‘privé beantwoorden’ staan. Wanneer je hierop tikt, word je automatisch naar de chat met de betreffende persoon gestuurd en kun je in deze chat reageren op het bericht dat zojuist gestuurd is.

Chat op ongelezen zetten

Soms wil je nog even niet op een berichtje reageren, maar heb je het bericht wel al geopend. Het kan dan handig zijn om het chatbericht nog even op ‘ongelezen’ te zetten. Op die manier krijg je nog regelmatig meldingen van het bericht en staat er een groen bolletje bij de chat. Zo vergeet je dus niet te reageren, maar kun je je reactie wel nog even uitstellen!

Chat vastzetten

Het kan vervelend zijn als een chat die je vaak gebruikt steeds naar onder verplaatst doordat je andere berichten krijgt. Je moet dan lang naar beneden scrollen om een chat te vinden of je moet de zoekbalk gebruiken. Whatsapp heeft een handige oplossing bedacht om chats die je vaak gebruikt makkelijk te vinden, namelijk de ‘chat vastzetten’ optie. Wanneer je hier gebruik van maakt, blijft je chat met deze persoon altijd bovenaan staan. Op die manier hoef je nooit meer naar de chat op zoek te gaan! Je zet een chat vast door de chat een paar tellen ingedrukt te houden en vervolgens op het punaise-logo bovenin het scherm te tikken.

Zoekfunctie

Binnen de chats van Whatsapp zit een handige zoekfunctie. Met deze functie kun je bepaalde trefwoorden of zinnen invullen, Whatsapp zoekt dan automatisch naar alle berichten waar deze woorden/zinnen in voorkomen. Op die manier vind je binnen een mum van tijd een specifiek gesprek terug aan de hand van een aantal steekwoorden of -zinnen!

Hoor wie je appt

Je kunt per persoon verschillende geluidsmeldingen instellen op Whatsapp. Zo kun je dus letterlijk horen wie je een berichtje stuurt! Je kunt de geluidsmeldingen per persoon wijzigen door naar een chat met iemand te gaan en vervolgens op diens naam te klikken. Je komt nu bij de instellingen van de chat. Hier kun je op ‘Aangepaste meldingen’ klikken en een persoonlijke melding samenstellen voor wanneer deze persoon jou een bericht stuurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 712 reviews.
Skip to content