De kringloopwinkel van de 21ste eeuw: Marktplaats

Nieuws

Wanneer men voorheen bezoekjes aan een kringloopwinkel bracht, maken tegenwoordig steeds meer mensen gebruik van Marktplaats. Met dagelijks 2,1 miljoen bezoekers en 350.000 nieuwe advertenties, is wel gebleken dat wij Nederlanders dol zijn op Marktplaats. En dat is dan ook niet zonder reden: Marktplaats biedt u de mogelijkheid om rond te kijken tussen een ontzettend breed aanbod aan gebruikte spullen voor vriendelijke prijsjes. Niet alleen kunt u op Marktplaats spullen kopen, maar u kunt ook uw eigen spullen verkopen. Zo kan iemand anders uw oude salontafel redden van de vuilnisbelt en nieuw leven inblazen! Fijn voor zowel de verkoper als de consument, en daarnaast bent u ook nog eens hartstikke duurzaam bezig. Dit alles maakt Marktplaats toch wel een bezoekje waard!

Kopen via Marktplaats
Om gebruik te kunnen maken van Marktplaats moet u allereerst een account aanmaken, dit kunt u doen via een aantal eenvoudige stappen. Vervolgens bent u klaar om aan de slag te gaan. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek product kunt u dit in de zoekbalk invullen of bladeren tussen de verschillende categorieën. U zult zien dat sommige producten een vaste prijs hebben, maar dat er ook  producten zijn waar u een bod op uit kunt brengen. Als u het hoogste bod heeft uitgebracht, kunt u contact opnemen met de verkoper. Dit kan via de berichtenservice van Marktplaats. Zo kunt u afspreken of u het artikel komt ophalen of dat de verkoper het opstuurt en op welke manier er betaald wordt.

Verkopen via Marktplaats
Zelf een advertentie plaatsen op Marktplaats kan erg gemakkelijk. Dit doet u door op de ‘’Plaats advertentie’’ knop te klikken. Vervolgens hoeft u enkel wat foto’s van het te verkopen artikel toe te voegen en wat basisinformatie te geven over wat voor product het is en de status ervan. Als u dit gedaan heeft kunnen mensen uw advertentie bekijken, erop reageren, een bod uitbrengen en uiteindelijk uw product kopen. Wanneer uw advertentie al enige tijd op Marktplaats staat en er maar geen reactie op komt, kan het soms helpen om de advertentie opnieuw te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de advertentie weer bovenaan komt de staan.

Veilig handelen
Op Marktplaats weet je natuurlijk nooit precies met welke persoon je zaken aan het doen bent. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat mensen met kwade bedoelingen misbruik maken van andermans vertrouwen. Op deze manier kan er oplichting ontstaan. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar hoeft de pret gelukkig niet te bederven. Het is namelijk mogelijk om deze oplichters te slim af te zijn door goed op een aantal zaken te letten. Marktplaats heeft samen met de politie vijf belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet om oplichting te voorkomen. Als u deze stappen goed in acht neemt, kunt u met veel plezier op een veilige manier handelen via Marktplaats. Mocht u ondanks deze vijf punten nog steeds twijfels hebben over iets of iemand op Marktplaats, aarzel dan niet om een van onze SimCoaches telefonisch te raadplegen.

Meer informatie: https://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en-succesvol/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content