De nieuwste trend op social media: Nederland in emoji’s!

Nieuws

Mathieu uit Zeeland heeft vorige week een wel heel bijzondere topografische kaart in elkaar gezet; hij heeft een landkaart gemaakt bestaand uit emoji’s! Hij postte deze kaart op Twitter met de tekst erbij ‘’Rara welk land?’’. Met deze post zette hij meteen een trend op gang, want er werden spontaan nog meer kaarten van Nederland in emoji’s gemaakt!

De Hoogovens bij Ijmuiden, een achtbaan bij Kaatsheuvel en een schaats bij Heerenveen. Stuk voor stuk verwijzingen naar dingen die typerend zijn voor de desbetreffende plaats of regio. Ook zitten er iets lastigere verwijzingen bij, zoals de telescoop in Drenthe die staat voor de grote radiotelescoop in Dwingeloo en het telefoontje bij Apeldoorn dat verwijst naar ‘’even Apeldoorn bellen’’.

 

Mathieu kreeg ontzettend veel aandacht en reacties naar aanleiding van deze emoji kaart. Daarom besloot hij alle reacties en suggesties die hij kreeg samen te voegen in een nieuwe versie van zijn emoji kaart. Hier zie je onder andere een schaap voor Texel, een koe bij Woerden die verwijst naar de Koeiemart en hersenen die staan voor Brainport Eindhoven. Ook wordt ons buurland vertegenwoordigd door een vlaggetje en een pretzel.

Nadat Mathieu zijn kaartjes deelde, volgden vele anderen zijn voorbeeld. Zo zijn er emoji kaarten gemaakt van de Nederlandse verkiezingen, sporten en andere ludieke kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 626 reviews.
Skip to content