Een digitale wandeling door het woonhuis van Anne Frank

Afgelopen 12 juni was de negentigste geboortedag van Anne Frank. Ter ere hiervan heeft Google Arts & Culture in samenwerking met de Anne Frank Stichting een online tentoonstelling gemaakt van het voormalige woonhuis waar Anne verbleef voordat ze onder moest duiken met haar familie. In deze tentoonstelling zijn verschillende foto’s te bewonderen met interessante informatie over het leven van Anne en haar familie. Ook zijn er 360-grade beelden bijgevoegd, waardoor je als het ware zelf door het huis van Anne Frank kan lopen.

Voordat de familie Frank onder moest duiken in het Achterhuis, was het gezin woonachtig in een woning op het Merwedeplein 37-2. In dit huis zijn de enige bewegende beelden van Anne Frank opgenomen en schreef zij voor het eerst in haar wereldberoemde dagboek. Via de site van Google Arts & Culture is het dus mogelijk om een kijkje in dit huis te nemen en interessante informatie te lezen via een handige online expositie. Er zijn twee exposities te bewonderen; eentje die specifiek over de woning op het Merwedeplein gaat en een die over het leven van Anne Frank in het algemeen gaat. Zo kunt u, ook zonder museumbezoek, genieten van deze prachtige exposities.

Deze exposities kunt u bewonderen via de volgende link: https://artsandculture.google.com/partner/anne-frank-house
Naast de exposities en 360-graden beelden, kunt u via deze link ook nog verschillende fotocollecties bekijken over de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank.

Mocht u nou meer van dit soort online exposities willen bekijken? Neem dan vooral ook een kijkje op de website van Google Arts & Cultures. Deze website staat boordevol met kunstexposities, 360-graden beelden van diverse musea en nog veel meer culturele en kunstzinnige artikelen. Let wel op: een deel van de exposities en artikelen is alleen in het Engels beschikbaar. Gelukkig staat verder ook genoeg nog beeldmateriaal op de site, dus voor een ieder is er wat wils te vinden.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

  • mevr. Tijdink
    2 juli 2019 12:09

    Leuk idee , de kennismaking met Sim personeel . al jaren hoor ik de stem .Nu kan ik mij soms `n persoon er bij voorstellen . alle goeds voor u , Mevr. Tijdink

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 820 reviews.
Skip to content