Een kijkje achter de schermen

Over Yves
Mijn naam is Yves van Leeuwen, ik ben 27 jaar en woon in het centrum van Alkmaar. Ik ben sinds juni 2012 werkzaam bij SimPC, een ICT-bedrijf in Heiloo (voorheen Amsterdam) dat zich inzet om met speciale aangepaste hardware & software ouderen te helpen bij hun dagelijkse internetgebruik.

Wat is je functie binnen SIM?

Bij SIM heb ik door de jaren heen meerdere functies uitgeoefend. Ik ben begonnen als helpdeskmedewerker. Daarna kreeg ik interesse in webdesign en heb ik de bedrijfswebsite onder handen genomen en uitgebreid met een webshop. Dit ging gepaard met grafisch ontwerp, drukwerk, online marketing, zoekmachineoptimalisatie, zoekmachineadvertenties en sociale media kanalen.

Mijn huidige functie is webmanager. Een webmanager slaat in organisaties een brug tussen het management, marketing/sales, helpdesk, de interne afdelingen en de internet deskundigen (ook wel ontwikkelaars genoemd). Daarnaast richt ik me op het directe onderhoud- en technische beheertaken van de www.simpc.nl website.

Hoe ben je bij SIM terecht gekomen?

In oktober 2011 heb ik een meisje in Alkmaar leren kennen en niet lang daarna werd ik door haar vader (mijn huidige werkgever) uitgenodigd om eens een kijkje te nemen bij SIM in het toenmalige kantoor in Amsterdam. Hij vond mij “een handige sodemieter” en heb toen een aantal klusjes mogen doen.

Bovendien heb ik toen veel toekomstige collega’s mogen leren kennen, waarvan er veel nu nog steeds werkzaam zijn bij SIM. In het begin werkte ik tijdens mijn studie een aantal uren parttime. Later ben ik fulltime gaan werken wegens gebrek aan motivatie om mijn studie verder af te maken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De diversiteit en flexibiliteit binnen het bedrijf. Ik mag mijn dagen zelf indelen en mijn werkzaamheden zijn elke dag anders. Het professionaliseren en automatiseren van diverse bedrijfsprocessen vind ik heel erg leuk om te doen. Websites maken en onderhouden is mijn passie. Onze klanten helpen met het verbeteren van producten en diensten.

Wat doe je in het dagelijks leven naast je werk?

Ik woon boven een restaurant dus ik ben in dat restaurant ook regelmatig te vinden voor een hapje of een drankje. Ook sport ik twee keer per week met collega’s.

Wat ervaar je als plus- en minpunten van je werk?

Heiloo is vanaf Alkmaar binnen 20 minuten goed te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of de auto. De lekkere koffie en lunch die elke werkdag wordt verzorgd. De langdurige relatie en prettige sfeer die ik doorgaans heb met collega’s en werkgever. De mogelijkheid en tijd die je krijgt om jezelf te ontwikkelen in diverse werkvelden. Ik kan geen minpunten bedenken.

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • Vincent Vodde
  5 september 2019 22:13

  Hallo Yves
  ik ben Vincent Vodde Ik maak niet zo veel gebruik van de computer
  want ik ben niet zo handig met die moderne techniek
  ik ben bijna 70 om prsies te zijn 15-09-1949

  Beantwoorden
 • Mev a Warner de bruin
  2 september 2019 07:36

  Ik ben blij dat ik hulp,krijg van jullie met mijn simpc.daar wij niet zo veel gebruiken mijn man is leesblind ,printer hebben we ook maar die slaat regels over .

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content