SIM-Selfiewedstrijd!

Zelfportretten zijn niks nieuws, eeuwen geleden maakte kunstenaars al portretten van zichzelf. Rembrandt maakte er zelfs negentig! Gelukkig hoef je tegenwoordig geen kunstenaar meer te zijn om een leuk kiekje van jezelf te maken, want met de komst van smartphones kan iedereen zichzelf gemakkelijk op beeld vastleggen. Dit is niet alleen handig, maar kan ook nog eens hartstikke leuk zijn!

Deze maand hoopt SIM u allen uit te dagen en mee te doen aan de enige echte SIM-Selfiewedstrijd! Dus pak die mobieltjes, zoek uw juiste hoek en ga aan de slag om de allermooiste selfie te maken. U kunt uw selfie opsturen naar info@simpc.nl en wie weet maakt u de winnende selfie, en wint daarmee een bon om uiteten te gaan ter waarde van 100 euro!

Om een handje te helpen, hebben we hier een aantal handige selfie-tips voor u op een rijtje:

 1. Fotografeer jezelf nooit recht van voren
  Op deze manier maak je je gezicht heel plat, dit ziet er niet erg flatteus uit. U kunt beter uw neus een beetje naar links of rechts draaien om zo een mooier beeld te creëren.
 2. Houd de camera een beetje boven u vast
  Probeer het zelf maar eens: maak eerst een selfie als u de camera laag houdt, vervolgens eentje als u de camera iets boven u houdt. U zult zien dat dit een wereld van verschil maakt. Wanneer je de camera laag houdt, maak je je gezicht optisch dikker en is bij zelfs de aller slankste nog een onderkin te zien. Houd de camera dus zeker niet lager dan uw eigen gezicht. Maar pas op: houd de camera ook niet te hoog vast, dit maakt uw ogen erg groot en ziet er vaak een beetje eng uit. De truc is dus om de perfecte balans te zoeken!
 3. Zoek een raam op
  Natuurlijk daglicht is toch echt het mooiste licht om jezelf in te fotograferen. Probeer kunstlicht te vermijden en zoek een raam op. Een beetje zon ziet er vaak mooi uit, maar in de volle zon wordt het lastig om je ogen goed open te houden en krijg je een rare schaduw over je gezicht. Fotografeer jezelf dus niet wanneer de zon hoog aan de hemel staat en fel schijnt, maar wacht liever tot de zon iets meer is gezakt. Ook wanneer het buiten bewolkt is kunt u prima een selfie maken voor het raam. Mocht u nou het perfecte selfie-licht willen vinden, onder fotografen ook wel het ‘’Gouden Uur’’ genoemd, dan moet u wachten tot het laatste uurtje zonlicht van de dag. Dit licht geeft iedereen een mooie gouden gloed en resulteert in de prachtigste selfies.
 4. Doe je kin een klein beetje omlaag
  Dit klinkt misschien vreemd, want u zult denken dat dit juist niet flatteus is voor uw onderkin, maar de kin een tikkeltje omlaag doen doet wonderen. Zoals in tip 2 genoemd is moet je de selfie een beetje van bovenaf maken, dus zal er geen onderkin te zien zijn. En vaak hebben mensen de neiging om hun kin omhoog te steken op foto’s, dit ziet er raar en soms zelfs een beetje onzeker uit. Doe je kin dus een beetje omlaag voor een zelfverzekerde uitstraling!
 5. Let op de achtergrond
  Hoewel je zelf natuurlijk op de voorgrond staat op een selfie, is het toch leuk om een beetje aandacht te besteden aan de achtergrond. Dus in plaats van de rommelige keuken achter u, kunt u beter een mooie muur in een leuke kleur of een vrolijk grasveld kiezen.
 6. Experimenteer!
  Wees vooral niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. De hierboven genoemde tips zijn slechts een kleine houvast, maar hoe creatiever hoe beter! Probeer verschillende hoeken, achtergronden en lichtvallen en uit en kom er zo achter wat u het mooist vindt.

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 739 reviews.
Skip to content