Geniet zorgeloos van de zon met de KWF Zonadvies app

Apps, Nieuws

Zodra de zon verschijnt is het merendeel van de Nederlanders in de tuin, op het balkon of ergens op een terrasje te vinden. Logisch, wie houdt er immers niet van een heerlijk zonnetje? Helaas is de zon niet alleen leuk en lekker, maar ook erg slecht voor de huid. Het aantal mensen met huidkanker is meer dan verdubbeld de afgelopen jaren, terwijl de kans op het krijgen van huidkanker makkelijk te verkleinen is: bescherm jezelf goed tegen de zon! Het KWF heeft daarom een handige app ontwikkeld met handige tips en hulpmiddelen om uzelf optimaal tegen de zon te beschermen.

Huidtypetest

Het eerste handige hulpmiddel dat deze app biedt is de huidtypetest. Aan de hand van een aantal snelle en simpele vragen over uw haar-, oog- en huidskleur bepaalt de app welke zonbescherming voor uw huidtype noodzakelijk is. De app stemt dit ook af met het weerbericht van dat moment op uw locatie, zo krijgt u gepersonaliseerd advies op maat! Ook wanneer u op vakantie bent krijgt u gepersonaliseerd advies waarmee u zich op dat moment en op die plek het beste kunt beschermen tegen de zon. U kunt met deze test niet alleen uw eigen huidtype testen, maar ook die van uw man, vrouw, kind of kleinkind. De app biedt de optie om meerdere profielen toe te voegen, zo kunt u dus ook gepersonaliseerd advies krijgen voor een ander. Op die manier weet u precies welke zonbescherming u mee moet nemen op een dagje uit!

Dagelijks advies

Ook laat deze app u elke dag de temperatuur en zonkracht van dat moment zien. Aan de hand van deze weersvoorspellingen en uw huidtypetest, wordt dagelijks een persoonlijk advies voor u opgesteld. In dit advies wordt uitgelegd tussen welke tijdstippen u zich in moet smeren, tussen welke tijdstippen u eventueel beter uit de zon kunt blijven en of er nog andere zonbescherming noodzakelijk is zoals een hoed, pet of t-shirt. Dit dagelijks advies wordt opgesteld voor ieder profiel dat u heeft toegevoegd. Zo weet u elke dag welke zonbescherming er nodig is voor u en uw naasten!

Weekoverzicht

Daarnaast ziet u in de app een handig weekoverzicht met de weersvoorspellingen van de komende week. Zo kunt u alvast zien wat de voorspelde temperatuur en zonkracht zijn, zodat u zich goed kunt voorbereiden op eventuele hoge zonkracht. Daarnaast is het natuurlijk altijd handig om een applicatie te hebben die u de weersverwachting laat zien.

Insmeeralert

Tot slot heeft de KWF Zonadvies app nog één ontzettend handig hulpmiddel, namelijk het ‘insmeeralert’. Dit is een timer die bijhoudt wanneer het weer tijd is om u in te smeren. Ook deze timer is helemaal afgestemd op uw huidtype in combinatie met het weer op uw locatie. Zo kan het zijn dat u op een redelijk bewolkte dag maar één melding ontvangt over de hele dag, terwijl u op een hete zomerdag elke twee uur een insmeeralert ontvangt. Met dit handige hulpmiddel hoeft u nooit meer bang te zijn dat u zich vergeet in te smeren en minimaliseert u de kans om te verbranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content