Wijs op reis!

Apps, Nieuws
wijs op reis

Kunnen we nou weer op vakantie naar het buitenland dit jaar, of moeten we toch maar in Nederland blijven? Het blijft een lastige vraag, waar helaas niet één duidelijk antwoord op is. Verschillende campings en vakantieparken in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië openen hun deuren weer en de eerste Nederlandse vakantiegangers zijn inmiddels al vertrokken. Maar hoe ga je wijs op reis naar het buitenland ten tijde van corona? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handige app ontwikkeld die u ten alle tijden op de hoogte houdt van alle belangrijke informatie die u moet weten!

Reisadviezen

Een handige functie van deze app is het menu ‘alle landen’. Dit is een zoekbalk waar u een land naar keuze in kunt voeren, vervolgens zal de app handige informatie en reisadviezen over dit land laten zien. Zo ziet u meteen welke status (groen, geel, oranje of rood) dit land heeft en wat het reisadvies is. Ook vindt u handige informatie over bijvoorbeeld de verkeersveiligheid in het land, wat u mee moet nemen op reis en wat de veiligheidsrisico’s in dit land zijn. Zo bent u altijd goed voorbereid!

Favorieten

Wanneer geïnteresseerd bent in een land of wellicht plannen heeft om dit land te bezoeken, dan is het handig om dit land aan uw favorieten toe te voegen. Dit doet u door in het ‘alle landen’ menu een land een hartje te geven. Nu staat dit land opgeslagen in uw favorieten en zult u meteen op de hoogte worden gebracht wanneer er belangrijke ontwikkelingen zijn in dit land. Alle gegevens over dit land zullen nu ook offline te bekijken zijn. U kunt dus, ook wanneer u geen internetverbinding heeft, nog steeds alle belangrijke informatie over een land vinden. In geval van diefstal of andere noodsituaties kunt u via deze app direct contact leggen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken of een ambassade.

Hulp bij nood

Een ander handig menu binnen deze app is ‘hulp bij nood’. Hier vindt u uitgebreide handleidingen en stappen die u kunt ondernemen in geval van verschillende noodsituaties. Het kan namelijk gebeuren dat u op vakantie bestolen of beroofd wordt, een belangrijk documenten verliest of dat u medische zorg nodig heeft in het buitenland. In de app vindt u voor al deze scenario’s verschillende artikelen met stappen die u kunt ondernemen. Ook vindt u hier verschillende contactgegevens en handige links naar websites.

Aanmelden bij de Informatieservice

Mocht u de informatie uit de app nou niet genoeg vinden, dan kunt u zich ook nog aanmelden voor de informatieservice. Wanneer u dit doet ontvangt u direct een e-mail wanneer het reisadvies naar een van uw favoriete landen wijzigt en u ontvangt direct een sms’je wanneer uw favoriete land zich in een (dreigende) crisissituatie bevindt. Deze service is helemaal gratis en u hoeft hier enkel uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer voor op te geven. Naast de gewone informatieservice, kunt u zich ook nog aanmelden bij de ambassade. Op die manier staat het geregistreerd dat u in een bepaald land op vakantie bent en kunt u direct informatie ontvangen van de ambassade omtrent evenementen, crisissituaties en dienstverlening. Zo weet u zeker dat u altijd direct op de hoogte bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content