Gezocht jongeren en ouderen die briefwisselingen met elkaar willen aangaan.

Nieuws
briefwisseling

Coronaspondentie

“Momenteel mis ik vooral ‘tussenruimten’; momenten dat je onderweg bent en ongedwongen kunt wegdromen” schrijft Oemar (27) in een brief aan de 72-jarige Herman. Herman op zijn beurt vertelt dat het teveel aan tussenruimten maakte dat hij even nergens meer zin in had.

Oemar en Herman schrijven elkaar binnen het nieuwe initiatief “Coronaspondentie”. In dit initiatief gaan jong en oud ‘coronaproof’ met elkaar in gesprek. Wat beleven en voelen jongeren en ouderen in deze gekke tijd? Wat houdt hen bezig? Wat beangstigt hen? En wat geeft hen zin?

Kortom: eerlijke briefwisselingen tussen jong en oud over het hoofd én hart.

Het initiatief is afkomstig van GENERO: een netwerk voor ouderenzorg in de regio Zuidwest-Nederland. In GENERO werken organisaties uit de regio samen om zorg en welzijn voor (kwetsbare) ouderen te verbeteren. Dit doen zij altijd met en voor ouderen.

De eerste briefwisseling kwam natuurlijkerwijs tot stand tussen de netwerkcoördinator van GENERO en een oudere mevrouw uit het netwerk. Via de mail wisselden zij uit wat zij om ons heen zien gebeuren. De briefwisseling bleek een treffende manier om twee werelden met elkaar te verbinden. Al snel ontstond het idee deze briefwisseling tussen meer mensen tot stand te brengen. 

Oproep:

GENERO is op zoek naar jongeren én ouderen die graag mee willen doen aan deze briefwisseling. Deelnemers, of contactpersonen van de deelnemers, kunnen hun interesse kenbaar maken door op onderstaande link te klikken

https://www.gene-ro.com/coronaspondentie

Op basis van de opgegeven voorkeuren wordt vervolgens een match gemaakt en worden een jongere en een oudere aan elkaar gekoppeld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 627 reviews.
Skip to content