Tips om thuis fit te blijven

Nieuws

In beweging blijven is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Er zijn verschillende manieren om fit te blijven, bijvoorbeeld door het maken van een wandeling of fietstocht. Veel sportactiviteiten zijn buitenshuis, maar er zijn ook genoeg manieren om van huis uit fit te blijven. U hoeft namelijk helemaal niet de deur uit voor een dagelijks sportmomentje! Er zijn verschillende handige hulpmiddelen die u kunnen helpen om thuis toch lekker te blijven bewegen. Vanachter uw tv, laptop of computer kunt u namelijk ook gewoon fit blijven!

Tip #1 Nederland in beweging

Het televisieprogramma Nederland in Beweging bestaat al jaren. In dit programma neemt Olga Commandeur heel Nederland mee in haar work-outs en sportlessen, waar iedereen gewoon vanuit de huiskamer aan mee kan doen. Haar uitzendingen duren niet al te lang en zijn voor iedereen toegankelijk. Je kan het zelf zo zwaar maken als je wil! De filmpjes van Nederland in Beweging zijn allemaal terug te vinden op Youtube, u kunt ze dus bekijken wanneer u maar wil. U vindt ze op het Youtube kanaal van Omroep Max, in de afspeellijst ‘Nederland in Beweging’.

Tip #2 Cordaan in Beweging

Ook Cordaan in beweging is een Youtube kanaal waar u talloze sportfilmpjes kunt vinden. Het kanaal wordt beheerd door Cordaan, een zorginstelling, daarom zijn de work-outs uitermate geschikt voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn. Sommige video’s laten oefeningen zien die vanuit zittende positie worden uitgevoerd en andere video’s laten juist oefeningen zien die staand met ondersteuning kunnen worden uitgevoerd. Zo kan iedereen op zijn of haar niveau meedoen!

Tip #3 Gelderland in beweging

Omroep Gelderland zendt dagelijks om 10.00 ‘s ochtends gymnastieklessen waaraan iedereen thuis mee kan doen. De uitzendingen duren een half uurtje en vinden dagelijks plaats, zo kunt u uw dag altijd sportief beginnen. De oefeningen zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Niet alleen sport, maar ook ademhalingsoefeningen en lenigheid en flexibiliteit komen aanbod. Vindt u 10.00 ‘s ochtends nou iets te vroeg of heeft u een keer een uitzending gemist? Dan kunt u alle video’s gerust terugkijken via het Youtube kanaal van Gelderland in beweging.

Tip #4 Stoelyoga

Voor iedereen die eenvoudig en blessurevrij yoga wil beoefenen, is stoelyoga een uitkomst. Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga waarvoor men zich niet om hoeft te kleden. Het kan dus op elk moment gedaan worden en is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. Via het Youtube kanaal van Stoelyoga Nederland heeft u toegang tot ontzettend veel stoelyoga lessen. Een aantal voorbeelden zijn stoelyoga op muziek, stoelyoga dans, stoelyoga voor mensen in een rolstoel of gewoon algemene oefeningen. Kortom: voor iedereen zit er wat bij!

Tip #5 Achmea Health Centers

Ook het Youtube kanaal van Achmea Heath Centers is zeker een bezoekje waard. Op dit kanaal vind je verschillende soorten sportvideo’s op verschillende niveaus. De ene training is een buiten gymnastiekles, de andere training is juist een specifieke oefening die je gewoon thuis in de woonkamer kunt uitvoeren. Je kunt het zo gek en zo intensief maken als je zelf wil! Ook worden er video’s gemaakt met uitleg en oefeningen hoe je je conditie kunt verbeteren of hoe je leniger wordt. Daarnaast is er ook een breed aanbod aan yoga video’s op het Achmea Health Centers kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 627 reviews.
Skip to content