Handig op vakantie: Google’s digitale tolk

Nieuws

Hola, bonjour, gracias en ciao. Een handje vol simpele basiswoordjes die u wellicht wel eens heeft gebruikt in uw favoriete vakantieland. Want hoewel u in de meeste landen tegenwoordig prima met Engels uit de voeten kunt, kan het soms toch erg handig zijn om een paar woordjes of zinnetjes in de taal van uw vakantieland bij de hand te hebben. Het kan namelijk voorkomen dat u uzelf in bepaalde situaties niet altijd even goed verstaanbaar kunt maken in het Engels, of dat ober in het restaurant juist geen woord Engels spreekt. Dit kan tot vervelende miscommunicatie leiden. Het scheelt daarom een hoop als u overweg kunt met Google’s digitale tolk, genaamd Google Translate!

Google Translate kunt u gebruiken via de website http://translate.google.com of de app Google Translate, die u kunt downloaden in de Play Store. U kunt met Google Translate van en naar elke mogelijke taal vertalen die u maar kunt bedenken!

Google Translate website

Via de Google Translate website kunt u voordat u op vakantie gaat een aantal handige woorden en zinnetjes opzoeken die u wellicht kunt gebruiken tijdens uw vakantie. Deze woordjes kunt u uit uw hoofd leren of opschrijven. Mocht u ter plekke woorden en zinnen willen vertalen, zult u toch echt gebruik moeten maken van de Google Translate app. Deze biedt naast enkel de basis vertaalfunctie, nog een aantal andere handige manieren om de communicatie in het buitenland te versoepelen.

Google Translate app

Via de app van Google Translate kunt u, waar u ook bent, gebruik maken van de vertaalkunsten van Google. De Google Translate app heeft een aantal handige functies die op vakantie erg handig kunnen zijn:

Gesprek
Met de Google Translate app kunt u een gesprek voeren met iemand die een andere taal spreekt. De app zal dit gesprek meteen voor u vertalen! U kunt om en om wat zeggen en de app zal de zojuist gesproken tekst opvangen met de microfoon en zo goed mogelijk vertalen. U vindt deze gespreksfunctie gemakkelijk via de volgende stappen:

1 ) Klik op ‘’Gesprek’’

2) Klik op het handje rechtsboven, dan verschijnt er een venster dat uw gesprekspartner duidelijk maakt dat u een gesprek wil voeren via Google Translate

 

3) Praten maar! Als u het blauwe microfoontje met ‘’Nederlands’’ aantikt kunt u zelf gaan praten, de app zal uw boodschap dan vertalen. Wanneer uw gesprekspartner hierop wil reageren, moet er op het paarse microfoontje gedrukt worden en kan hij of zij op uw boodschap reageren. Ook deze tekst zal dan meteen vertaald in beeld komen te staan.

 

Favoriet toevoegen
Wanneer u bepaalde handige zinnetjes of woorden op wil slaan in de app, kunt u deze een sterretje geven. Als u het sterretje indrukt, zal het desbetreffende woord of de desbetreffende zin opgeslagen staan in uw zogeheten ‘’Taalgids’’. In dit
menu kunt u alle handige woorden en zinnen die u opgeslagen heeft terugvinden. Een woord of zin toevoegen aan uw Taalgids gaat als volgt:

  1. Druk het sterretje (in de onderstaande afbeelding rood omcirkeld) in zodat deze geel wordt
  2. Nu kunt u het zinnetje terugvinden in het Taalgids menu. Handig om te weten: u kunt dit zinnetje door de telefoon laten uitspreken door op het kleine luidsprekertje te drukken. Dit luidsprekertje verschijnt als u op de zin in de taalgids klikt.

 

Camera
Ook kun je via deze app rechtstreeks vanaf de camera vertalen. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een menukaart in een vreemde taal voor uw neus heeft. U opent dit menu door op ‘’camera’’ te klikken. Vervolgens kunt u met de camera van uw smartphone een foto maken van bijvoorbeeld deze menukaart. De app zal de tekst dan automatisch voor u vertalen.

Google Camera translate

Offline vertalingen
Voor het gebruik van de bovenstaande vertaalfuncties heeft u in principe internetverbinding nodig. Dit kan een wifi netwerk zijn, of uw mobiele data. Mocht u er nou niet zeker zijn dat u overal internetverbinding gaat hebben op vakantie? Dan kunt u voor vertrek een specifieke taal downloaden. Dit houdt in dat u alle gegevens die de app heeft over die taal, opslaat op uw toestel. Zo heeft u dus geen internetverbinding meer nodig om te vertalen! Let wel op: doordat u de gehele taal nu gedownload heeft, neemt de Google Translate app meer ruimte in beslag op uw toestel. Het is dan ook raadzaam om deze taal na uw vakantie weer te verwijderen, zodat deze niet onnodig opslagruimte inneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content