Ik ga op vakantie en ik neem mee…. een GPS tracker!

De kofferchaos op Schiphol deze zomer is je vast niet ontgaan. Ruimbagage blijft regelmatig achter op de luchthaven, terwijl de passagiers al lang al op hun vakantiebestemming zijn aangekomen. En dat levert een hoop ellende op! Vakantie vieren zonder je eigen koffer gaat natuurlijk niet, vandaar dat veel mensen op zoek zijn gegaan naar een manier om hun koffer altijd in de gaten te houden. En die manier is er, namelijk door middel van een GPS tracker!

Naar schatting verdwijnen er dagelijks minimaal honderden koffers ergens tussen de incheckbalie en plaats van bestemming. Door personeelstekorten kost het luchtvaartmaatschappijen grote moeite om bagage op tijd op de juiste bestemming te krijgen. Koffers blijven daarom soms achter op de plaats van vertrek of raken ergens tussendoor kwijt. Wanneer bagage eenmaal kwijt is, is het lastig te achterhalen waar deze zich bevindt. Om toch te weten waar je koffers zijn, wordt er gebruik gemaakt van een handig technologisch snufje, namelijk de GPS tracker.

Maar ik zie je al denken: apparaten moeten toch altijd in vliegtuigstand worden gezet in het vliegtuig? In principe klopt dat ook, maar GPS trackers werken gelukkig met bluetooth. Op die manier zenden ze altijd een signaal uit en op je smartphone kun je zien waar dat signaal vandaan komt. Je kunt de locatie van je bagage dus altijd in de gaten houden!

Nou ja, altijd… Door de bluetoothverbinding van de trackers ben je afhankelijk van andere apparaten in de buurt die het signaaltje doorgeven. Mochten je koffers dus echt in de Sahara belanden, dan is de kans groot dat het signaal van de tracker je niet bereikt. Op drukke luchthavens zijn gelukkig genoeg apparaten die het signaal door kunnen geven, waardoor je je koffer waarschijnlijk snel zult vinden.

Je kunt zo’n GPS tracker al voor enkele tientjes aanschaffen. Bijvoorbeeld op Bol.com vind je een uitgebreid assortiment aan trackers. Mocht je je dus nog zorgen maken om je koffers deze zomer, dan zou je zo’n GPS tracker aan kunnen schaffen. Echter blijft het natuurlijk maar de vraag of deze trackers écht iets opleveren, of dat het slechts een gevoel geeft van controle. Je krijgt je koffers immers niet sneller terug, of je nou weet waar ze zich bevinden of niet.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 782 reviews.
Skip to content