Internetbankieren kun je leren!

Nieuws

Voor veel mensen is internetbankieren niet meer weg te denken uit het dagelijks leven; kerstcadeautjes worden online via iDeal betaald en pinnen in winkels kan tegenwoordig zelfs door je smartphone kort tegen het pinapparaat aan te houden. Toch blijkt 1 op de 10 ouderen nog steeds doelbewust niet aan internetbankieren te doen. Hoe kan dit toch?

Ouderenstichting ANBO nam dit onderzoek af onder bijna tienduizend ouderen. De helft van de ouderen die aangaf niet aan internetbankieren te doen, deed dit uit veiligheidsoverwegingen. Het blijkt dat veel ouderen internetbankieren niet veilig genoeg vinden en denken dat internetbankieren erg gevoelig is voor oplichterij.

Ook is er een grote groep die zelfs met hulp niet over wil stappen op internetbankieren. Dit kan voor grote problemen zorgen, aangezien er steeds meer pinautomaten dreigen verdwijnen. Dit gebeurt omdat pinautomaten een groot doelwit zijn voor zogeheten plofkraken, dat is het laten ontploffen van geldautomaten om zo biljetten te kunnen stelen.

Toch is contant geld volgens ABN AMRO ‘’van cruciaal belang’’ voor ouderen. Nog zo’n 11% van de ouderen betaalt enkel met cash. Het merendeel van 67% wisselt af tussen cash en pinnen. Slechts 1,4% betaalt mobiel.

Door het verdwijnen van steeds meer geldautomaten kan internetbankieren voor veel mensen een uitkomst zijn. Wanneer u internetbankiert op een SIM-toestel, hoeft u zich geen enkele zorgen te maken over veiligheid. De enige mogelijke manier waarop internetbankieren onveilig kan zijn, is wanneer u slachtoffer wordt van phishing. Ook daar hoeft u zich gelukkig geen zorgen over te maken, want met een aantal tips kunt u dit makkelijk herkennen en voorkomen (lees artikel: ‘Phishing: Wat is het, hoe herken je het en hoe voorkom je het?’).

Mocht u dus nog niet internetbankieren, laat deze veiligheidsdrempel u vooral niet tegenhouden. Mocht u er eenmaal aan beginnen, zult u zien dat het een hoop gemakken met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 626 reviews.
Skip to content