Nieuw bij de NS: check in met je pinpas of smartphone

De NS heeft onlangs een nieuwe manier van reizen geïntroduceerd, namelijk met OVpay. Hiermee hoef je voortaan geen kaartje meer te kopen en geen ov-chipkaart te hebben: je kunt gewoon inchecken met je smartphone of pinpas! OVpay biedt een handig alternatief voor mensen die nauwelijks met het ov reizen of mensen die hun ov-chipkaart zijn vergeten. Toch zitten er ook wat haken en ogen aan deze nieuwe manier van inchecken…

Hoe werkt het?
Iedereen kan vanaf nu zijn pinpas op het incheckpoortje van de NS leggen. Je bent dan automatisch ingecheckt. Wanneer je uitcheckt zie je op het uitcheckpaaltje hoeveel het traject je heeft gekost. Dit kan ook met je mobiel, het is alleen wel belangrijk dat je ‘contactloos betalen’ hebt geactiveerd. Met ‘contactloos betalen’ kan je mobiel fungeren als pinpas. Je kunt dit instellen in de instellingen van je bank app. Als je dit nog niet hebt ingesteld, kan je dus nog niet met je mobiel inchecken.

Kosten
Je betaalt niks extra’s wanneer je met de pinpas of smartphone incheckt, enkel het reguliere tarief. Toch is het lang niet altijd voordelig om op deze manier te reizen, de NS biedt namelijk veel kortingsabonnementen. Wanneer je met je mobiel of pinpas incheckt, ontvang je geen korting, ook al heb je wel een kortingsabonnement. Met zo’n kortingsabonnement ontvang je bijvoorbeeld voor maar 5 euro per maand 40% korting tijdens daluren en voor 36 euro per maand reis je ieder weekend gratis. Daarnaast zijn er ook nog eens speciale kortingen voor studenten en senioren. Kortom: er zijn een hele hoop manieren om korting te ontvangen op treinreizen. Zonder korting zijn de meeste treinreizen in Nederland behoorlijk aan de prijs. Welk abonnement voor jou het voordeligst is, hangt af van de reizen die je maakt. Als je dus écht nooit met het openbaar vervoer reist of als je je ov-chipkaart een keer vergeten bent, is het handig om met je pinpas of mobiel in te checken. Los daarvan is het vaak toch voordeliger om gewoon een ov-chipkaart met kortingsabonnement aan te schaffen.

Per ongeluk inchecken
Omdat je pinpas en mobiel nu ook als ov-chipkaart kunnen fungeren, moet je oppassen dat je hier niet per ongeluk mee incheckt. Zorg er daarom voor dat je je ov-kaart en pinpas niet naast elkaar in je portemonnee hebt als je hem tegen de scanner aanhoudt, je wil namelijk niet per ongeluk met je pinpas inchecken. Er wordt dan automatisch een bedrag van je rekening afgeschreven, ook al check je direct weer uit.

Streekvervoer
Ook bij andere streekvervoerders kan je al inchecken met je pinpas of smartphone. Het verschilt echter per regio of dit nieuwe inchecksysteem al werkt. Ben je benieuwd of het in jouw bus of trein al mogelijk is? Voer dan je opstaplocatie in op https://ovpay.nl/nl/locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 893 reviews.
Skip to content