Opslagruimte alwéér vol? Hoog tijd voor een grote schoonmaakbeurt!

Apps, Nieuws

Om een smartphone zo optimaal mogelijk te laten werken heeft hij zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig. Het toestel geeft dat zelf aan door meldingen te geven dat de opslagruimte vol is. De opslagruimte van een telefoon is helaas niet oneindig, daarom kan het soms voorkomen dat u de ene app moet verwijderen om de andere app te kunnen installeren; een kwestie van prioriteiten stellen. Maar geen paniek wanneer deze melding in uw scherm verschijnt: u hoeft niet plotseling de hele inhoud van uw telefoon te verwijderen. Vaak zijn er een aantal dingen op uw toestel die onbewust erg veel ruimte in beslag nemen. Gelukkig kunt u deze net zo gemakkelijk weer verwijderen, zodat u weer volop ruimte heeft!

 1. Downloads legen
  Onbewust worden er behoorlijk wat bestanden op uw toestel gedownload. Dit zijn vaak bestanden die per ongeluk gedownload zijn en waar u geen weet van heeft. Deze bestanden kunt u gemakkelijk verwijderen door naar de ‘’downloads’’ app in uw telefoon te gaan en een aantal gedownloade bestanden te selecteren. Vervolgens kunt u op ‘’verwijderen’’ klikken. En voila, de ongebruikte bestanden zullen niet langer ruimte in beslag nemen!
 2. Galerij opschonen
  In uw foto galerij bevinden zich vaak meer onzinnige foto’s dan u denkt. Dit kan bijvoorbeeld komen door foto’s en video’s die u via whatsapp toegestuurd krijgt en zich automatisch in uw galerij opslaan. Vaak zit hier een hoop troep tussen. Daarom is het raadzaam om zo nu en dan een kijkje te nemen in de mapjes “whatsapp foto’s’’ en ‘’whatsapp video’s’’ in uw galerij. In deze mapjes zullen zich ongetwijfeld foto’s en video’s bevinden die u eigenlijk niet nodig heeft en gemakkelijk kunt verwijderen. Ook andere apps vormen soms automatisch nieuwe mapjes in uw galerij en slaan hier foto’s in op. Deze kunt u wederom gemakkelijk handmatig verwijderen.
 3. Cache wissen
  Elke app die u gebruikt slaat op de achtergrond bepaalde informatie op. Deze informatie is vaak onbelangrijk, maar neemt wel weer ruimte in op uw toestel. Deze achtergrondinformatie, ook wel cachegeheugen genoemd, kunt u gemakkelijk verwijderen. Dit doet u door naar uw instellingen te gaan en daar het menu ‘’opslagruimte’’ aan te klikken. Als u dan naar beneden scrolt ziet u daar ‘’gegevens in het cachegeheugen’’ staan. Door hierop te klikken en vervolgens ‘’ok’’ aan te toetsen, wordt alle onnodige informatie die in uw cachegeheugen opgeslagen stond automatisch verwijderd. Zo heeft u weer wat extra mb’s erbij!
 4. Kritisch kijken naar uw apps
  Het lijkt misschien een open deur, maar de meest effectieve manier om ruimte vrij te maken is toch echt door een aantal apps van uw toestel te verwijderen. Kijk hierbij goed naar alle apps op uw toestel, of ze nuttig zijn en of u ze überhaupt wel gebruikt. Daarnaast is het handig om een blik te werpen op de grootte van de app. De ene app heeft maar 70MB nodig, terwijl de andere app wel meer dan 10(!) keer zoveel opslag gebruikt. Het is dus handig om kritisch te kijken naar welke apps u nou eigenlijk op uw toestel wil. Er is een handig trucje om te zien hoeveel ruimte uw apps nou eigenlijk innemen. Hiervoor moet u naar uw instellingen gaan en het menu ‘’apps’’ aanklikken. Nu ziet u rechtsboven drie bolletjes staan, als u hierop klikt kunt u ‘’sorteren op grootte’’ aanklikken. Nu verschijnen de apps die de meeste opslag in beslag nemen bovenaan het menu en de minst grootte apps onderaan. Zo heeft u in één oogopslag een overzicht van de grootte van al uw apps.
 5. Schakel apps uit
  Het is u misschien wel eens opgevallen dat er een aantal apps op uw toestel staan die u niet kunt verwijderen. Deze apps staan standaard op uw toestel geïnstalleerd, vandaar dat het verwijderen hiervan niet mogelijk is. Om deze apps toch zo min mogelijk opslag te laten gebruiken kunt u deze apps uitschakelen. Om dit te doen moet u wederom naar uw instellingen gaan en daar het menu ‘’apps’’ aanklikken. Wanneer u dan op een standaard-geinstalleerde app (bijvoorbeeld presentaties, google+, hangouts, etc.) klikt, kunt u op ‘’uitschakelen’’ klikken. Door dit te doen minimaliseert u de ruimte die de app in gebruik neemt. Let wel op: dit moet u enkel doen bij apps die u niet gebruikt! Wanneer u een app uitschakelt, kunt u deze op dat moment namelijk niet meer gebruiken. Mocht u per ongeluk een app hebben uitgeschakeld maar deze toch weer willen gebruiken, kunt u hem altijd weer aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content