Profielfoto instellen op Whatsapp

Profielfoto instellen op Whatsapp

De kans is groot dat je gebruik maakt van Whatsapp om te communiceren met vrienden en familie. Een leuke toevoeging aan je Whatsapp is een profielfoto. Dit is een kleine foto die bij je naam verschijnt wanneer je een berichtje stuurt naar iemand. Zo ziet iemand niet alleen je naam, maar ook nog eens een leuke foto!

Profielfoto instellen

Je kan je eigen profielfoto instellen door de volgende stappen te volgen:

  1. Open Whatsapp.
  2. Tik op de drie verticale bolletjes rechtsboven in de app.
  3. Tik op instellingen.
  4. Tik op het rondje naast je eigen naam.
  5. Tik nog een keer op het grote rondje dat in het midden van het scherm verschijnt.
  6. Selecteer nu of je de foto wil kiezen uit je galerij, of dat je met je camera een foto wil maken.
  7. Als je de foto met je camera hebt gemaakt of als je de juiste foto uit je galerij hebt geselecteerd kan je de foto eventueel nog bijsnijden naar wens.
  8. Als je tevreden bent met de foto klik je op ‘gereed’.

Je nieuwe profielfoto is nu ingesteld! Mocht je de foto een keer willen wijzigen, dan kun je dit doen door wederom stap 1 t/m 8 te volgen. Je kunt je profielfoto zo vaak veranderen als je wil.

Wie mag je profielfoto zien?

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen bij het instellen van je profielfoto is de vraag ‘wie mag deze foto zien?’. Wil je dat iedereen die jouw nummer heeft, en je dus een bericht kan sturen, ook je profielfoto kan zien? Of wil je dat enkel de mensen die je in je contacten hebt staan je profielfoto kunnen zien? Je kunt zelf instellen wie je profielfoto allemaal kan zien, dit doe je als volgt:

  1. Open Whatsapp.
  2. Tik op de drie verticale bolletjes rechtsboven in de app.
  3. Tik op instellingen.
  4. Tik op ‘Account’.
  5. Tik op ‘Privacy’.
  6. Tik op ‘Profielfoto’.
  7. Selecteer een van de drie opties: ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ of ‘Niemand’.

De optie ‘Iedereen’ houdt dus in dat iedereen die je mobiele telefoonnummer heeft ook je profielfoto kan zien. De optie ‘Mijn contacten’ houdt in dat iedereen die jij hebt opgeslagen in je contacten je profielfoto kan zien. De optie ‘Niemand’ houdt in dat niemand behalve jijzelf je profielfoto kan bekijken.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 653 reviews.
Skip to content