Programma gemist?

Het overkomt ons allemaal wel eens: je komt nét te laat thuis voor de nieuwe aflevering van je lievelingsserie, je vergeet dat dat ene programma vanavond is of het moment waarop iets uitgezonden wordt komt je even niet zo goed uit. Allemaal situaties waarin het fijn is om een programma even terug te kunnen kijken. Gelukkig zijn alle programma’s van NPO 1, 2 en 3 gemakkelijk terug te kijken via NPO Start en alle programma’s van RTL zijn te vinden op RTL XL. Via zowel de apps als de websites van RTL XL en NPO Start kun je alles terugkijken, op een tijdstip dat u uitkomt!

NPO Start
NPO Start biedt u een breed aanbod aan films, series, documentaires en programma’s die op NPO 1, 2 of 3 worden uitgezonden. Dit zijn dus programma’s van onder andere MAX, AVROTROS, NOS, KRO-NCRV, etc. Er is een handige zoekfunctie waarmee u de naam van een programma kan invoeren en zo gelijk het desbetreffende programma voor u krijgt. Ook is er een menu waar u door alle programma’s heen kan bladeren, en zo nieuwe programma’s kunt ontdekken die u anders misschien nooit had gevonden. Deze mogelijkheden zijn er bij zowel de app als de website van NPO Start. Daarnaast biedt NPO Start nog een aantal andere functies:

 • Live
  Onder het kopje Live kunt u programma’s kijken en radio luisteren die op dat moment uitgezonden worden. Het afspelen van live programma’s werkt hetzelfde als het afspelen van programma’s die u terugkijkt.
 • Gids
  NPO Start biedt u ook toegang tot een tv/radio gids. U kunt zo precies zien wat er binnenkort uitgezonden gaat worden en zelfs een week vooruit kijken. Zo weet u precies wat er op de planning staat! Ook kunt u in de gids precies zien hoe lang elk programma duurt.
 • Registreren
  Er is een mogelijkheid om je bij NPO Start te registreren. Zo kunt u toegang krijgen tot een aantal voordelen ten opzichte van niet-geregistreerde gebruikers. Denk aan het verder kijken van programma’s op andere apparaten, een profiel aanmaken voor een kindveilige omgeving, favoriete programma’s volgen, een eigen kijklijst maken en persoonlijke aanbevelingen. Mocht u toegang willen tot nóg meer extra functies, zoals kijken zonder reclame, programma’s van lang geleden terugkijken, HD-kwaliteit en toegang tot meer programma’s, kunt u een betaald abonnement nemen op NPO Start Plus voor 2,95 euro per maand.

RTL XL
Het concept van RTL XL lijkt erg op dat van NPO Start. Op RTL XL heeft u ook een handige zoekfunctie waarmee u uw favoriete programma’s kan zoeken en terugkijken. Ook RTL XL heeft zowel een app als een website. Echter biedt RTL XL geen live functie en geen tv gids. Daarentegen heeft RTL XL wel een erg uitgebreide betaalde versie, genaamd Videoland:

 • Videoland
  Videoland is een platform van RTL, maar geeft u toegang tot veel meer dan enkel RTL programma’s terugkijken. Naast de functie om programma’s terug te kijken kunt u programma’s ook twee weken vooruit kijken. Ook heeft Videoland een breed aanbod aan films en series, die u waar en wanneer u maar wil kunt kijken. U kunt zelfs films en series offline downloaden. Videoland is reclamevrij en elk moment online opzegbaar. U betaalt maandelijks 8,99 euro voor een abonnement op Videoland.

 

NLZIET
Mocht u een combinatie willen van een abonnement op RTL XL en NPO Start? Dan is het NLZIET abonnement wellicht wat voor u. Voor 7,95 euro per maand krijgt u toegang tot alle NPO Start Plus en RTL XL programma’s. Let wel op: Videoland hoort hier niet bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 820 reviews.
Skip to content