Timmertips, breien voor beginners en moestuin-tutorials op YouTube

Nieuws

Youtubers zijn tegenwoordig de nieuwe BN’ers. Met honderden, duizenden of zelfs miljoenen abonnees bereiken ze een enorm publiek. De televisie kijkcijfers dalen, terwijl de zogeheten ‘’views’’ op YouTube enkel maar toenemen. Het is wel duidelijk dat met name de jongere generaties deze vorm van entertainment een stuk interessanter vinden dan televisie. Vlogs, make-up tutorials, game video’s en challenges, op YouTube vind je het allemaal. Maar niet alleen de jongere generaties trekken steeds meer naar YouTube toe, tegenwoordig zit er voor bijna iedereen wel wat wils tussen. Misschien zijn game video’s of make-up tutorials niet helemaal je ding, maar YouTube staat ook vol met ‘’hobby-kanalen’’. Deze kanalen maken handige filmpjes met bijvoorbeeld tips omtrent tuinieren, klussen, bakken of breien. Wij hebben de leukste hobbykanalen per categorie voor u op een rijtje gezet!

 

1. Handwerk
Hobby’s als breien en haken zijn weer helemaal terug van weggeweest! Vandaar dat steeds meer YouTube kanalen zich hier op focussen. Mocht u nou groot fan zijn van breien en het leuk vinden om nieuwe steken en trucjes te leren? Dan is het kanaal ikwilbreien wellicht wat voor u. Dit kanaal post regelmatig tutorials (uitleg filmpjes) waarin ze nieuwe technieken behandelen. Ook het kanaal van breimeisje maakt dit soort video’s. Mocht uw interesse zich niet alleen tot het breien beperken maar ook liggen bij haken, borduren en diverse andere vormen van handwerk? Dan is het kanaal handwerkles zeker een bezoekje waard. Als u niet per se alleen op zoek bent naar tutorials, maar ook andere handwerk-gerelateerde video’s zoals een competitie waarin de beste haakster van Nederland gezocht wordt? Dan is Wolplein.nl ook een leuke optie!

2. Klussen
Waar de dames breien en haken vaak leuk vinden, zijn de mannen meestal meer van het klussen. En ook daar zijn talloze Youtube video’s van te vinden. Een voorbeeld van zo’n kanaal is Timmerman Koos. Zijn passie voor het timmervak laat hij maar al te goed blijken in zijn video’s waarin hij diverse ‘’timmertips’’ behandelt. Ook Dobbit TV is een kanaal met bijna 30.000 abonnees dat regelmatig klusvideo’s op het kanaal plaatst.

3. Tuinieren
Voor de mensen met groene vingers onder ons is er ook genoeg inspiratie te vinden op YouTube. MoestuinTV is een Vlaams kanaal dat video’s plaatst over alles wat te maken heeft met moestuinen. Ook Makkelijke Moestuin houdt zich op een laagdrempelige manier bezig met moestuintjes. Tuinieren is een kanaal dat video’s plaatst over tuinieren in het algemeen en focust zich dus niet alleen op moestuintjes. Ook Tuinmanieren is een leuk kanaal voor de tuinliefhebber. Dit kanaal staat in het teken van de verzorging van de bomen, planten, struiken en grond in uw tuin.

4. Bakken
Tot slot zijn ook koken en bakken zeer geliefde hobby’s waar talloze inspiratie video’s over te vinden zijn. Wellicht bent u al bekend met de Allerhande receptenboekjes van de Albert Heijn, maar van de Allerhande bestaat dus ook een ontzettend leuk Youtube kanaal met een groot aanbod aan kook en bak filmpjes. De Albert Heijn is niet de enige supermarkt met een YouTube kanaal met kookvideo’s, de Jumbo doet dit namelijk ook. Op het kanaal Jumbo Supermarkten vind je ook een groot aanbod aan kookfilmpjes. Verder vormen de kanalen VTM Koken, Leukerecepten.nl en Lekkere recepten ook een goede inspiratie om lekker culinair aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content