Update: waar blijft de corona-app

Corona app Update

Coronamelder app

1 september had de grote dag moeten zijn: vanaf dan konden we in heel Nederland gebruik maken van de langverwachte corona-app! De een ziet dit als dé oplossing tegen de verspreiding van het coronavirus, terwijl de ander sceptisch is over de privacy die door deze app al dan niet geschonden gaat worden. Maar wat je mening over de app ook is, voorlopig moeten we allemaal nog even wachten totdat we gaan zien wat het gebruik van deze app in Nederland nou daadwerkelijk teweeg brengt. Op dit moment kunnen er namelijk nog steeds maar vijf GGD regio’s gebruik maken van de app. Maar wat is er dan gebeurd met die 1 september?

Aan de Coronamelder app zelf ligt het uitstel niet, deze staat namelijk al vanaf halverwege augustus keurig klaar voor gebruik. Het blijkt echter dat de juridische kant van deze app meer tijd voor goedkeuring nodig heeft dan verwacht. 6 oktober zal er in de Eerste Kamer gestemd worden over het gebruik van de app. Er wordt verwacht dat de app op zijn vroegst een week hierna pas in heel Nederland gebruikt kan gaan worden. We moeten allemaal dus nog even geduld hebben.

Mocht u zich intussen beter willen verdiepen in de werking van de Coronamelder app? Op de site van de Rijksoverheid vindt u handige artikelen en filmpjes waar de werking van deze app uitgebreid wordt toegelicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content