Week tegen eenzaamheid, initiatieven om mensen te verbinden

Nieuws

De week tegen de eenzaamheid is van start gegaan. In de week van de eenzaamheid worden veel activiteiten georganiseerd in het hele land. Een overzicht vindt u op https://www.samentegeneenzaamheid.nl/nieuws/activiteiten-week-tegen-eenzaamheid-2018 maar kijk vooral ook in de regionale bladen welke activiteiten bij u worden georganiseerd.

Ook buiten deze week om zijn er online steeds meer initiatieven te vinden om mensen met elkaar te verbinden.

Samen op stap met buurtgenoten
Zo komt u op de website leukeluitjes.nl in contact met buurtgenoten vanaf 60 jaar die samen leuke dingen willen doen. Wandelen, handwerken, naar een museum of samen eten. Samen is dit vaak leuker: https://leukeluitjes.nl/.

Maatje gezocht
Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen – voor iedereen. Het kan! Het is de droom waar het Oranje Fonds aan werkt. Een van hun initiatieven is maatje gezocht. Maatjes kunnen onder andere samen koffie drinken, naar het theater. Als maatje kunt u ook op andere gebieden ondersteunen, zoals taalles geven of bij praktische alledaagse dingen. Er is veel mogelijk. Kijk of de website: https://www.maatjesgezocht.nl/

Oopoeh, hond zoekt oppas
Of liever zelf op pad met een hond? Op de site https://www.oopoeh.nl/ worden buurtgenoten en buurthonden aan elkaar gekoppeld. Gezonde beweging, een frisse neus en een blije viervoeter.

Kluppen
Tot slot kluppen.nl. Bij Klup draait het om het ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten. Culinair, cultureel, actief, van alles is mogelijk met kleine en/of grote groepen. Wekelijks staan er meer dan 70 nieuwe activiteiten in de Klup app: https://kluppen.nl/.

Online hulp nodig?
Vindt u het lastig om online uw weg te vinden? Onze SimCoaches kunnen u hierbij helpen. Zij beantwoorden praktische online vragen, geven advies over online veiligheid en zorgen ervoor dat u bijvoorbeeld weer kunt printen of mailen. Interesse of meer informatie vindt u op de volgende pagina: SimCoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content