Whatsapp, Wat zijn de mogelijkheden en wat heb ik eraan?

Whatsapp Messenger, u heeft er vast weleens van gehoord. Met Whatsapp kunt u berichten sturen en ontvangen van andere gebruikers. Dit kan naar 1 persoon maar ook naar een groep tegelijk. Naast tekstberichten kunt u ook foto’s en filmpjes versturen en ontvangen. Een leuke en erg eenvoudige manier om contact te houden met familie en vrienden. Populair onder Whatsapp gebruikers zijn de buurtpreventie groepen. En steeds meer mensen ontdekken het gemak van bellen via Whatsapp. Hieronder leest u meer over deze mogelijkheden.

[us_single_image image=”19885″]

Buurtpreventie app
Veel gemeentes in Nederland hebben tegenwoordig Whatsapp groepen om de veiligheid in de buurt te vergroten. Bij verdachte omstandigheden kan iemand een berichtje in de groep zetten zodat de andere leden van de groep kunnen uitkijken. Deze sociale controle heeft effect want in buurten met een buurtgroep nam het aantal inbraken af. Een Whatsapp buurtpreventie groep is alleen bedoelt als signaleringsmiddel. Het is niet de bedoeling dat er gereageerd wordt op berichten of dat er andere berichten gestuurd worden. Dat is fijn want zo blijft het aantal berichten beperkt. Als u lid wilt worden van een groep in de buurt kunt u contact opnemen met een van de beheerders van de groep. Een overzicht van groepen en de gegevens van de beheerder kunt u vinden op de website https://wabp.nl/.

(Beeld)bellen met Whatsapp
U kunt ook bellen met Whatsapp en sinds kort zelfs met meerdere mensen tegelijk. Via Whatsapp belt u met een internetverbinding en verbruikt dus geen belminuten maar Mb’s. Naar schatting staat 1 minuut bellen gelijk aan 1 MB dataverbruik. Als u gebruik maakt van WIFI maakt u geen extra kosten als u belt met Whatsapp. Dat kan dus best voordelig zijn, zeker als u buiten de EU belt.

[us_single_image image=”19911″]

Whatsapp bellen kan met of zonder beeld. Om te bellen met whatsapp opent u in de app een van de contacten (chats). Bovenin ziet u in de balk naast de naam van uw contact twee ikoontjes staan. De ene is een telefoonhoorn en de andere is een camera. De hoorn is voor alleen bellen en de camera voor beeldbellen. Als u erop drukt maakt deze direct contact met de contactpersoon. Sinds kort is het ook mogelijk om te groepsbellen. Dan kunt u met meerdere mensen tegelijk bellen. Dit doet u door eerst verbinding te maken met de ene contactpersoon. Rechts bovenin de hoek in het scherm ziet u dan een poppetje met een + erop. Als u daarop drukt kunt u nog iemand toevoegen aan het gesprek. Groepsbellen kunt u ook doen met of zonder beeld. Erg leuk om te proberen met vrienden of familie.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content